Skautské středisko Tilia Polička

VZKAZY
Blesk
6. října 2021 v 04:01
Fotoalba z roku 2010 jsou obnoveny. Výpadek fotogalerií způsobil zrušení podpory aplikace Picaso od Googlu. ...
Michal Kossler
3. srpna 2021 v 19:51
Letošní tábor byl super ...
Petra
27. října 2020 v 16:20
Dobrý den pane Beneši, opravdu jsme letos zauvažovali o pořádání Běhu na věž kostela....nicméně některé ...
Beneš Jan
21. září 2020 v 19:12
¨Dobrý den , omlouvám se že vstupuji do vaší komunikace , ale chtěl jsem se zeptat jestli neplánujete ...
Blesk
9. září 2020 v 18:52
Informace na úvodu stránky nyní nejde z důvodu poruchy upravit, aktuální termíny schůzek jsou ...

ConCordia 2010

Many hearts, one beat


 Dne 02.08.2010 se 16 Poličských kluků a holek ze skautského střediska Tilia, posílených o dvě dívčiny z Karlových Varů vydalo vlakem do Budapeště, aby se zúčastnilo středoevropského skautského setkání, které se konalo na tábořišti Budapešťských skautů hned na okraji pulzující metropole.

Po příjezdu jsme při zahajovací ceremonii s radostí zjistili, že český kontingent je druhý nejsilnější, hned po domácích Maďarech a zcela spontálně si sborově zaskákali pořekadlo ,,Kdo neskáče není Čech" .

Hned první den jsme se, zpočátku s rozpaky, rozdělili do mezinárodních skupinek složených z Maďarů, Čechů, Poláků, Srbů, ale výjimečně i Francouzů, Rakušanů, Taiwanců a mnohých dalších. V těchto skupinkách jsme poté celý tábor trávili společný program, který v sobě skrýval výpravu do kopců v okolí Budapeště s rozhlednami, shlížejícími na město na Dunaji, výlet na kánoích po Dunaji, airsoftovou bitvu, všemožné hry a poznávání kultury a zvyků ostatních národů. Každý večer jsme vyrazili poslechnout některou z kapel, které nám hrály na sestavěném pódiu a nebo si šli zapařit na diskotéku opodál a v případě únavy alespoň zašli na kafe nebo čaj do místní čajovny.

Poslední tři dny byly v podstatě věnované Budapešti a proto jsme okusili prohlídku centra, nákupy a noční ruch velkoměsta. Do Poličky jsme dorazili navečer dne 12.08.2010. Celková akce se i přes některé nedostatky v organizaci vydařila a kromě bezva vzpomínek jsme si snad všichni alespoň trochu zdokonalili i svoje komunikační schopnosti v angličtině a získali spoustu nových kamarádů po celé Evropě, z nichž konkrétně Srbské skauty bychom rádi v příštích letech navštívili. Rozhodně se jednalo o cennou zkušenost jak pro mladší účastníky, tak i pro nás dva dospěláky, kteří jsme je měli na starost a za dva roky se určitě vydáme na další podobný tábor, tentokrát konaný na Slovensku.

Lord

fotky Voloďa

Redakční systém MaRS 2.1 ▪ regrafika © 2010 ▪ http://www.regrafika.cz