Skautské středisko Tilia Polička

VZKAZY
Blesk
6. října 2021 v 04:01
Fotoalba z roku 2010 jsou obnoveny. Výpadek fotogalerií způsobil zrušení podpory aplikace Picaso od Googlu. ...
Michal Kossler
3. srpna 2021 v 19:51
Letošní tábor byl super ...
Petra
27. října 2020 v 16:20
Dobrý den pane Beneši, opravdu jsme letos zauvažovali o pořádání Běhu na věž kostela....nicméně některé ...
Beneš Jan
21. září 2020 v 19:12
¨Dobrý den , omlouvám se že vstupuji do vaší komunikace , ale chtěl jsem se zeptat jestli neplánujete ...
Blesk
9. září 2020 v 18:52
Informace na úvodu stránky nyní nejde z důvodu poruchy upravit, aktuální termíny schůzek jsou ...

2. sraz R&R na hájence

 Fotogalerie

Fallout Hájenka 6. - 8. 3. 2015

Ve snaze navázati na úspěch, jímž první sraz roverů Svitavského okresu nepochybně byl, rozhodli jsme se my, roveři z Poličky uspořádat sraz druhý. Zázemí nám již tradičně poskytla hájenka Poličského střediska Maděra nedaleko Telecího. Přípravu jsme opět nezvykle zahájili zhruba dva měsíce před začátkem akce a s blížícím se datem nabírala na intenzitě. Poučeni z předchozích chyb, nákup jsme tentokrát pečlivě naplánovali, aby nikdo netrpěl hlady.

Na hájenku dorazili první členové organizačního týmu v pátek odpoledne, první účastníci – Meloun a Vojta dorazili okolo šesté hodiny, následovaní Žiletem, Jájou, Pájou, Páťou, Honzou a Ondrou. Kolem osmé hodiny byli všichni na místě a tak mohl být program zahájen. A jak jinak bychom zahájili program, když ne videem. Jirka, jehož vzorem je Clint Eastwood, a který se jako režisér osvědčil již na posledním srazu, připravil video, jehož cílem bylo uvést účastníky srazu do tématu. Tím bylo přežití v postapokalyptickém světě inspirovaném herní sérií Fallout. Účastníci se vžili do role obyvatel Vaultu 69, tedy bunkru který byl navržen tak, aby odolal radiaci po atomové válce. Následovala psychologická hra, která měla za úkol vystavit skupinu přeživších podmínkám, kterým by reálně mohli ve Vaultu čelit. Toto byla poslední část pátečního programu, zbytek večera (a noci) jsme strávili zpíváním a povídáním o možném i nemožném.

Sobotní ráno bylo v důsledku únavy trošičku pomalejší, nicméně šálek kávy vše napravil a mohli jsme pokračovat v programu. Tím byla výroba „dozimetru“ za pomocí plechovky od fazolí, alobalu a gumiček. Zhruba po hodině až dvou práce bylo hotovo, obyvatelé Vaultu si navlékli ochranné obleky a poprvé vyšli ven, aby zjistili venkovní míru radiace. Když se ujistili, že pohyb venku je bezpečný, vrátili se do hájenky, právě v čas na oběd.

K obědu byly již tradičně Lasagne. Na tomto místě by se slušelo poděkovat Verče a Ondrovi, kteří strávili u kamen celé dopoledne, aby nám je připravili. Po jídle jsme zůstali neschopní pohybu a tak jsme si na několik chvil odpočali před bojovkou, která měla následovat. Cílem bojovky bylo získat zásoby, na které si dělali zálusk také Raideři, tedy lidé žijící mimo Vaulty, z nichž někteří částečně zmutovali dlouhodobým působením radiace. Obyvatelé valutu si s nimi hravě poradili.              

Venkovní program pokračoval po zbytek odpoledne. Vyvrcholení však bylo nachystáno na večer. Vrcholem programu byla Escape hra, která spočívala v tom, že hráči byli zavření hodinu v jedné místnosti, a pomocí nápověd, které byly v oné místnosti k nalezení, museli získat heslo, které sloužilo k otevření dveří. Ani jedné ze dvou skupin účastníků se to nepodařilo. Skupina organizátorů poté také nebyla úspěšná. Zbytek večera jsme strávili v koupacím sudu.

Neděle se nesla tradičně v duchu úklidu a urychleného přesunu domů. Jménem organizačního týmu bych rád poděkoval všem účastníkům za účast a snad i za prominutí organizačních nedostatků. Budeme se těšit zase příště, na třetím roverském srazu. 

Tomáš Tomšů – Komanč 

Redakční systém MaRS 2.1 ▪ regrafika © 2010 ▪ http://www.regrafika.cz