Skautské středisko Tilia Polička

VZKAZY
Blesk
6. října 2021 v 04:01
Fotoalba z roku 2010 jsou obnoveny. Výpadek fotogalerií způsobil zrušení podpory aplikace Picaso od Googlu. ...
Michal Kossler
3. srpna 2021 v 19:51
Letošní tábor byl super ...
Petra
27. října 2020 v 16:20
Dobrý den pane Beneši, opravdu jsme letos zauvažovali o pořádání Běhu na věž kostela....nicméně některé ...
Beneš Jan
21. září 2020 v 19:12
¨Dobrý den , omlouvám se že vstupuji do vaší komunikace , ale chtěl jsem se zeptat jestli neplánujete ...
Blesk
9. září 2020 v 18:52
Informace na úvodu stránky nyní nejde z důvodu poruchy upravit, aktuální termíny schůzek jsou ...

RSraz – okresní sraz RS na hájence

Fotogalerie zde

„Raketová“ hájenka 14. - 16. 11.

S nápadem, uspořádat hájenku, na kterou pozveme rovery z okresu, přišel Potápka. Naše pochybnosti o jeho příčetnosti zmizely, když se mu podařilo vysvětlit nám důvody k uspořádání této akce. S přípravou jsme začali, poněkud nezvykle, jíž měsíc před začátkem akce, což je jasným znakem toho, že jsme si chtěli udělat v rámci okresu co možná nejlepší jméno.

Sama akce začala dne 14. listopadu. Po nákupu, který jsme, jak se ukázalo, trochu podcenili, jsme dorazili na hájenku. Naši první hosté na sebe nenechali dlouho čekat. Kolem šesté hodiny přijeli Žilet a Pepa z Moravské Třebové. Společnou řeč jsme našli poměrně rychle, čemuž zajisté pomohla i Potápkova seznamovací hra,jejíž cílem bylo připravit pomazánku k večeři, přičemž každý mohl používat pouze jeden předem určený nástroj nebo surovinu. Jako zázrakem nikdo nepřišel k úrazu, ale chuťové vlastnosti oné pomazánky nebyly bůhvíjaké. Zbytek večera jsme strávili v koupacím sudu.

Ráno nás kdosi vzbudil, že už prý přijely Jája, Pája a Monča z Újezda. Po rychlé aplikaci voňavek a vyčištění zubů jsme je šli přivítat. Poté následovala rychlá snídaně a káva. Přišel čas na zahájení prvního programového bloku. Jím byla stavba raket. Úvod do tematiky dobývání vesmíru byl všem představen pomocí videa, které vytvořil Jirka. Po zhlédnutí bylo všem jasné, že Spielberg je proti Jirkovi nula. Poté jsme se rozdělili do třech skupin, a práce začala. Kolem oběda byly všechny 3 rakety hotové a připravené k odpálení.

K obědu byly lasagne, naše oblíbené hájenkové jídlo. Byly velmi dobré, i když je nutno podotknout, že jich bylo málo. Udělali jsme tedy topinky jako druhý chod. Najezení, vyrazili jsme odpálit rakety. Překvapením pro nás bylo, že všechny letěly. Přesto se konstruktéři (a konstruktérky pro rejpaly) museli dopustit nějaké chyby, protože nejvyšší dosažená výška byla pouze cca 7 metrů a rakety se ve vzduchu chovaly přinejmenším nevypočitatelně. Nedá se ale říci, že by to někomu vadilo, snad právě naopak, výbuchy smíchu doprovázely výbuchy raket.

Tímto byla raketová část programu ukončena. Nebylo však času nazbyt, na řadu totiž přišla Lordova detektivní hra, která byla druhým nosným pilířem tohoto podniku, který byl opět uveden videem, tentokrát oblíbenou scénou z filmu Pelíšky. Potom Lord vysvětlil novopečeným kriminalistům pracovní postup, a nám účinkujícím popáté zopakoval, co po nás chce. Vydali jsme se na svá místa, a hra začala. Jak se ukázalo, případ vraždy byl poněkud zapeklitý, vyšetřovatelům se jej však podařilo rozlousknout, a poslat vraha Jirku na šibenici, i přes to, že si najal velmi (ne)kompetentního právníka Fredyho.

Jirkovým odsouzením skončila druhá část programu a přišel čas večeře. Tradičně se servírovaly brambory pěstované na hájence pečené v troubě se směsí nejrůznějšího koření. Po večeři se s námi holky rozloučili, že už musí domů. Předtím než odjely, stihly ještě umýt nádobí. Tento akt laskavosti byl pro nás Poličáky šokující, nejvíce pak pro mladší generaci, která nám slíbila, že od nich se podobného činu nikdy nedočkáme.

Večer jsme strávili poklidně hraním deskových her. Přestože jsme začali již kolem osmé hodiny, a hráli jen jednu hru, protáhlo se to až do noci. Potom jsme se přesunuli na půdu, kdy jsme ještě chvíli hráli a zpívali, a poté jsme se odebrali ke spánku. Nedělní ráno se neslo ve jménu úklidu, vybírání peněz a posléze odchodu.

                                                                                                                                                             Komanč

Redakční systém MaRS 2.1 ▪ regrafika © 2010 ▪ http://www.regrafika.cz