Skautské středisko Tilia Polička

VZKAZY
Blesk
6. října 2021 v 04:01
Fotoalba z roku 2010 jsou obnoveny. Výpadek fotogalerií způsobil zrušení podpory aplikace Picaso od Googlu. ...
Michal Kossler
3. srpna 2021 v 19:51
Letošní tábor byl super ...
Petra
27. října 2020 v 16:20
Dobrý den pane Beneši, opravdu jsme letos zauvažovali o pořádání Běhu na věž kostela....nicméně některé ...
Beneš Jan
21. září 2020 v 19:12
¨Dobrý den , omlouvám se že vstupuji do vaší komunikace , ale chtěl jsem se zeptat jestli neplánujete ...
Blesk
9. září 2020 v 18:52
Informace na úvodu stránky nyní nejde z důvodu poruchy upravit, aktuální termíny schůzek jsou ...

Od Drašarovy lípy, přes hájenku do Telecího 23.2.2013

Fotky

Video

Ač to tak možná z fotek nevypadá, dbal jsem zejména na to, aby se nedostal sníh do bot, aby se nesedalo do sněhu (na fotce jsou to jen několika vteřinové momentky) a válení se ve sněhu (v iglú) a chytání "sněhových bomb" bylo těsně před usušením na hájence a na úplný závěr výpravy.

Děkuji všem účastníkům za příjemně prožitou sobotu :-)

Blesk

23.2.2013

Výprava na hájenku a zpět

Hned v půl deváté jsme se sešli na nádraží a za 5 minut jsme vyjeli z Poličky.

Z autobusu jsme vylezli v Pusté Rybné u Drašarovy lípy. Nás pět ji akorát obejmulo.

Pak jsme se vydali podél potoka Hlučálu. V něm se pohybovaly ledové kry. Nakonec jsme došli až k místu, kde se vléval do Svratky. Podél Svratky jsme došli k velkému srázu zasypanému sněhem. Ten nás zdržel asi 10 minut, protože Žabák a hlavně Denis se na něj nemohli vyškrábat. Padali jsme ze shora do středu, ze středu dolů a zase nahoru.

Když jsme úspěšně zdolali sráz, udělali jsme si malou přestávku. Blesk se dostal do vedení a já se Žabákem jsme měli co dělat, abychom ho dohnali. Amit s Denisem se o to ani nepokusili. Naštěstí Bleska napadlo schovat se za strom a tak jsme se zas sjednotili a dali si velkou přestávku. Já jsem si dal batoh na větývku stromu. Denis si ho tam chtěl také dát, ale vybral si špatné místo pro zdolávání nemalého převýšení. Po 15 ti neúspěšných pokusech mu Žabák vzal batoh, ale sám dvakrát spadl. Až na potřetí se Denise batoh octl na pahýlku větve a v tom si Denis vzpomněl, že v batohu má pití.

Blesk si všiml padajícího sněhu ze stromů a začal do nich kopat. Vznikla z toho dobrá zábava, a když byl čas jít zase dál, všichni si vzali batohy a šli.

Tentokrát jsme si s Žabákem Bleska hlídali a brzy jsme utekli Radimovi s Denisem. Když náhle zafoukal vítr a na nás spadl sníh z okolních stromů. Já si vzal klacek a praštil ním do stromu. Chvilku nic a pak se sesypal sníh z okolních 10ti stromů.  Hned na to jsme vyběhli z lesa a spatřili hájenku. Po pořádném očištění od sněhu jsme uvítali Skauty a Polární vlky, od kterých jsme dostali česnečku a těstoviny. Na hájence jsme si zahráli pár her a usušili věci.

Asi ve 2 hodiny jsme vyšli z hájenky a šli do Telecího na autobus. V lese jsme sházeli sníh z několika stromů, ale moc to nešlo. Když v tom se Blesk podíval na hodinky a zavelel k odchodu, ani jsme dolů neváleli kotrmelce, jak jsme původně chtěli.

Autobus jsme stihli skvěle. A Blesk pronesl hodnocení výpravy: Nikdo nespadl do vody a všichni jsou suší.

Vojta (8:45)

Redakční systém MaRS 2.1 ▪ regrafika © 2010 ▪ http://www.regrafika.cz