Skautské středisko Tilia Polička

VZKAZY
Blesk
6. října 2021 v 04:01
Fotoalba z roku 2010 jsou obnoveny. Výpadek fotogalerií způsobil zrušení podpory aplikace Picaso od Googlu. ...
Michal Kossler
3. srpna 2021 v 19:51
Letošní tábor byl super ...
Petra
27. října 2020 v 16:20
Dobrý den pane Beneši, opravdu jsme letos zauvažovali o pořádání Běhu na věž kostela....nicméně některé ...
Beneš Jan
21. září 2020 v 19:12
¨Dobrý den , omlouvám se že vstupuji do vaší komunikace , ale chtěl jsem se zeptat jestli neplánujete ...
Blesk
9. září 2020 v 18:52
Informace na úvodu stránky nyní nejde z důvodu poruchy upravit, aktuální termíny schůzek jsou ...

Tábor 2012

fotky od Niky

fotky od Bleska

fotky od Elišky:   www.zonerama.com/Profile/7422

 

Skautský letní tábor na Nedvědičce 2012

 

Rok uplynul jako voda a dne 21. 7. 2012 byl opět čas vyrazit směrem našeho tábořiště na Nedvědičce. V tomto termínu tam jela již jen převážně holčičí část našeho skautského střediska, neboť většina kluků na místě již týden tábořila. Opět jsme se všichni těšili na těch několik dní, které nás společně čekaly. Věřili jsme, že nás ani počasí nezradí a my zažijeme spoustu legrace a zábavy. Po příjezdu byla značná část příchozích poněkud zaskočena, poněvadž se ocitla uprostřed nelítostné bitvy, která probíhala v rámci chlapecké celotáborové hry. Bez úhony se však i dívky dostaly ke svým stanům a mohly se postupně ubytovat. Zprvu jsme řešily drobné problémy s nedostatkem stanů, ale vše nakonec dokonale vyšlo a každý měl stanovou plachtu nad hlavou.

Po loňské návštěvě Číny jsme se letos ocitli na Divokém západě, kde účastníky čekalo krátké setkání s Jessiem Jamesem, kterého začaly okamžitě stíhat úřady a policie, tudíž se musel skrývat a bylo třeba za něho zaplatit tučnou odměnu, aby byl opět svobodný. My jsme se samozřejmě přiklonili na jeho stranu, tudíž naším jednoznačným cílem se stal hon za penězi. K tomu jsme ale potřebovali dokonale ovládat své zbraně, proto jsme se jeli hned na začátku inspirovat do westernového městečka v Šiklově mlýně. Poté všichni své dovednosti ještě ověřili v soutěžním lasování, bičování, střílení z luku a vzduchovky. Každý z nás byl tedy dokonale připraven se postavit zákonu jménem Jessieho Jamese a ochraňovat slabší a bezbranné.

Skautky musely několikrát osedlat své koně a vyrazit na nich na vzdálené cesty, aby nás mohly informovat o tom, co se děje v okolních vesnicích a zda někdo Jessieho neviděl. Světlušky zase propluly a prohledaly kdejakou vodu v okolí. I když peníze přibývaly poměrně rychlým tempem, nestačili jsme je nashromáždit včas. Jessie James byl zastřelen podlou lstí jednoho ze svých údajných přátel. Ani přivolaný doktor nemohl s celou situací nic udělat. Bylo příliš pozdě. Sešly se davy truchlících, především žen, které Jessieho obdivovaly a s velkou pravděpodobností čekaly i jeho potomky.

Co ale udělat s nashromážděnými penězi? Bylo jich dost a jen tak je propít v saloonu by byl hřích i pro pijany z Divokého západu. Bylo rozhodnuto! Pokud jich nashromáždí ještě nějaké množství, budou moci zakoupit velkou farmu, kde společnými silami obhospodaří nějaký ten kus půdy a do konce života už se nebudou muset schovávat před zákonem jako Jessie.

Získávání zbylých peněz však nebylo také příliš legální, pod drobnohledem policie a krvelačných banditů z jiného kraje se však podařilo nashromáždit dostatek peněz bez duševního a tělesného poškození. Nakonec mohli všichni zajásat, i když jsme ztratili Jessieho, mohli jsme pokračovat v jeho šlépějích. Se závěrečným honem za penězi přišel i poslední večer a s ním spojený táborák.

Společně strávený týden uplynul než bys řekl švec a nám do příště zbudou báječné vzpomínky, nově vzniklá kamarádství, chuť se opět celý rok vídat a dělat mnohé společné aktivity a akce. Jak pro účastníky, tak i pro vedoucí je každoroční tábor novou hnací silou do další činnosti. Především vedení si více uvědomí, že svůj drahocenný čas nevěnují dětem zbytečně a má to nějaký smysl.

 

za dívčí oddíl Aťka (Vlasta Kubíková)

 

 

Redakční systém MaRS 2.1 ▪ regrafika © 2010 ▪ http://www.regrafika.cz